Tatabányai Nagycsaládos Egyesület

A mi kis egyesületünk 1996-ban alapult meg. Tatabányai és környező faluk, kis városok több gyermekes családjai a tagjaink. Az idei évtől aktívabb, fiatalabb új családok csatlakoztak hozzánk, nagyon sok programot szervezünk, a miénk egy igazi nagy család 🙂 jelenleg 64 családunk van de folyamatosan bővülünk. Egy nagyon szuper közösség már a miénk, és mindenki tudja hogy nagy családban élni jó ❤️ túrák, kirandulások, ismerkedő családi nap vendégekkel… Nálunk előny ha sokan vagyunk. 🙂

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4868688869838631

SomogyMegyeiRepülők

A somogyi (taszári) légierős hagyományok ápolására 27 fő kezdeményezésére 1991. március 5-én Kaposváron, a Vaszary Kávézóban kezdik meg szervezni és pár napra rá, március 11-én jön létre az akkor még Somogy Megyei Repülő Egyesületnek nevezett szervezet.
Az egyesület megalakulásakor kis létszámmal, pénzügyi háttér nélkül vállalkozott arra, hogy rendszeres összejöveteleket és kirándulásokat szervezzen tagjai részére, akik a taszári alakulattól kerültek nyugállományba.
Egyesületünk továbbra is kiemelt feladatnak tekinti a katonai hagyományok ápolását és a hagyományőrzést. A hagyományőrzés a múlt emlékeiben él tovább. A katonai, a honvédségi hagyomány a mindennapi értékek közvetítője, a mindennapi utánpótlás, toborzás jelentős eszköze, a honvédelem ügyének mindennapi közvetítője. Ezért továbbra is kiemelten kezeljük a laktanyai emlékszobákban az önkéntes és díjazásmentes tárlatvezetést, repülőgépek karbantartását, a Baráti találkozó megtartását, – igény esetén – gyerekek részére szimulátoros repülés biztosítását, katonai rendezvényeken történő részvételt. Ugyancsak fontos és kiemelkedő munkát végeznek azon tagjaink, akik a hadisír gondozás terén járnak élen vagy végeznek csendes „láthatatlan” munkát mellyel örök tiszteletünket fejezzük ki elhunyt katonatársaink iránt.
Az alapszabályban meghatározott célok érdekében az Egyesület jó és eredményes munkát végez, emlékműveket, emléktáblákat és katonasírokat tart karban, újít fel. Kirándulásokat, szabadidős eseményeket szervez az egyesületi tagok számára, hogy vonzóbbá tegyék a közösséghez való tartozás fontosságát.
Kiemelt feladatként tekintenek a honvédelmi szociális gondoskodásba tartozók érdekvédelmének biztosítására, valamint fontos a honvédelem népszerűsítése, a karitatív tevékenység, valamint az ifjúság hazafias nevelése.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4868670369840481

Bánfalvi Kvartett

A Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált számukra, hogy érdemes folytatniuk a zenélést, így született meg a zenekar. A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazz-t játszanak. A műfaji meghatározás: csajozós rock. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-10 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. Az elmúlt években több budapesti és vidéki klubban és fesztiválon felléptek és több színházi előadás zenéje is köthető a zenekar tagjaihoz zeneszerzőként és zenészként is.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A
SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4854961424544709

Piruett Tánciskola

Hogy miért szeretnénk mi megnyerni a 400 kitűzőt? Mert éppen ennyien vagyunk a Piruett Tánc Stúdióban! Na jó, van még 10 tanárunk is, meg igazából a szüleink is érdemelnének belőle, amiért támogatnak minket abban, hogy táncosok lehessünk, de belátjuk, hogy csak 400 kitűzőtök van, maradjunk tehát csak a növendékeknél. 🙂
Szeretnénk egyforma kitűzőket, hogy ezzel is büszkén hirdethessük, hogy mi egy nagy család vagyunk, nekünk ez az egyesület a második otthonunk. Szeretnénk a többi kitűzős társunkkal összekacsintani a villamoson, buszon, vagy az iskolában, egy mosollyal támogatni, bátorítani egymást ebben a nehéz időszakban, amikor nem járhatunk edzésekre és nem gyakorolhatjuk közösen a koreográfiákat.
A kitűző az összetartozáson kívül jelképezné számunkra a reményt, hogy hamarosan újra együtt lehetünk, felléphetünk, versenyezhetünk, mert nekünk ez az életünk!
A Piruett Tánc Stúdió 2007 óta foglalkozik ritmikus gimnasztikai, klasszikus balett, modern jazztánc és akrobatikai elemekre épülő showtáncoktatással Debrecenben és 5 környékbeli kistelepülésen. Az elmúlt években a hazai elismerések mellett nemzetközi porondon 16 világbajnoki arany, 21 ezüst és 4 bronz, számos Európa-bajnoki érem és Világkupa győzelem bizonyította munkánk eredményességét.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4837899179584267

RévSzínház

5 fiatal színész-drámatanár alkotja a RÉV Színház társulatát. A munkánk során leginkább általános és középiskolás diákokkal alkotunk és gondolkozunk közösen, de felnőtteknek szóló előadások is helyet kapnak repertoárunkban. Munkánk során fontos számunkra, hogy olyan témákról, problémákról beszéljünk, amik a fiatalok életében jelen vannak, legyen szó a cyberbullyingról, igazságtalanságról vagy épp a kortárs kapcsolatok fontosságáról, a családról.

Társulatunk elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem találkoznak színházzal szociális vagy környezeti helyzetük miatt. A drámaórák, színházi – és színházi nevelési előadások azon túl, hogy az együtt játszás által közösségi élményt biztosítanak, lehetővé teszik, hogy közös gondolkodás, nézőpontváltás, megértés és gondolkodásbeli változás jöjjön létre a részvevőkben.

Színész-drámatanáraink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek mind a színházi, mind a drámás tevékenységet tekintve. Közösségteremtő munkájuk során évről évre több száz diákkal dolgoznak együtt, legyen szó színházi nevelésről, színjátszásról, vagy akár más szabadidős programról, táborokról.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4824439184263600

Életrevaló Egyesület

ÖNISMERETI FILMES MŰHELY – Filmeket készítünk, önbizalmat teremtünk!

Kiknek segítünk?
Az ÖFM gyermekvédelmi intézményekben (átmeneti és anyaotthonban valamint nevelőotthonokban) élő fiatalok részére nyújt foglalkozásokat.

Hogyan segítünk?
A gyerekek a foglalkozásainkon profi színészekkel (pl. Farkas Franciskával) közösen készítenek el egy kisfilmet vagy videoklipet, amivel az intézményekben élő gyermekek kiszolgáltatottságára hívjuk fel a figyelmet. A filmforgatás mint csapatmunka komoly egyéni és csoportos fejlődést igényel. A fiatalok a projekt révén megtapasztalják a sikert és hogy képesek mások által is elismert értéket létrehozni.

Miért pont film?
A legtöbb fiatal szeretne filmben szerepelni. Az általunk felkínált lehetőség csábítja es dinamizálja oket. Önismeretük fejlődik, céljaik lesznek, tudatosabbá váltak és elkezdenek hinni önmagukban. A táborban készített kisfilmek révén jelentős társadalmi érdeklődés irányul a fiatalok felé, amivel formálják is a társadalomban az intézményi keretek között nevelkedő gyerekekről alkotott képet.

KATT az 1 perces bemutatkozófilmünkért!

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4824415717599280

Sorkifalud Sportkör

A Sorkifalud-Gyanógeregye Sportkör célja, hogy biztosítsa a feltételeket a helyi amatőr sporthoz, valamint hogy mindezen feltételek mindinkább megfeleljenek a mai kor igényeinek. Éves szinten nagyságrendileg 20 – többségében helyi kötődésű – sportolónak biztosítjuk a versenyszerű sportolás lehetőségét a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban. Mivel önerőből utánpótláscsapatot nem tudunk fenntartani, kapcsolataink révén segítjük a fiatal labdarúgókat csapatot találni (így kerültek korábban hárman Tanakajdra, tavaly szintén hárman Vasszécsenybe, idén ketten Rumba magasabb osztályú sportklubok utánpótlás csapataiba).

Csapatunk az utóbbi években rendre a tabella első harmadában végez (ezek közül is kiemelkedik 3. helyezésünk 2018-ban), többször is elnyertük bajnokságunk fair play díját.

Névadó településünk, Sorkifalud társadalmi életéből is igyekszünk kivenni a részünk, több sportnapot is szerveztünk a kis faluban. Ezek közül a legjelentősebb Egyesületünk fennállásának 70. évfordulójának, valamint a bajnoki 3. helyezésünknek tiszteletére szervezett jubileumi sportnap volt (https://www.vaol.hu/kozelet/jubileumi-sportunnep-volt-sorkifaludon-2425810/).

Nagy barátságot ápolunk településünk másik nagy civil szervezetével, a Sorkifalud-Gyanógeregye Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületével, melyet mi sem mutat jobban, mint hogy az általuk szervezett 2019-es területi és 2020-as ifjúsági tűzoltó versenynek sportpályánkon adtunk otthont.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4811863478854504

Reménysugár Alapítvány

Reménysugár Alapítvány a Dél-Magyarországon kezelt leukémiás és daganatos gyerekek segítésére alakult 1996-ban. A szegedi Gyermek onkológiai Osztályon három megye:Csongrád,Bács-Kiskun,Békés megye leukémiás és daganatos betegeit kezeljük.
A Szegedi Gyermekklinika hematológia onkológia osztályát segítő Reménysugár Közhasznú Alapítvány sok-sok évvel ezelőtt kötelezte el magát az életveszélyesen beteg gyermekek gyógyításának és egészségügyi ellátásának támogatására. Az elmúlt 24 évben a számos elért cél közül csak néhányat említenénk: Az osztály kialakítása 14 kétágyas szobával, fürdőszobával, hogy a szülő a hosszú hónapokig tartó sok kínnal járó kezelések alatt végig a nap 24 órájában a gyermeke mellett lehessen.
A daganatos és leukémiás gyermekek a kezelés miatt 6-12 hónapot többnyire a gyerekklinika onkológiai osztályán kell tölteniük.
Alapítványunk küldetése:
A kezelt gyermekek és szüleik komfortjának biztosításához és ellátásához szükséges berendezések és műszerek megvásárlása, illetve a biztonságos betegellátás!

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4811847502189435

 

ImprovokálTársulat

Halihó! Mi vagyunk az Improvokál Társulat!

Immáron tizenhárom éve működünk Pécsett és foglalkozunk improvizációs színházzal. Lelkes fiatalokból álló csapatunk célkitűzése az improvizációs technikák mellett a különböző kreatív projektekben való részvétel is. Arra törekszünk, hogy motiváljuk a minket körülvevő közösséget, nyitott műhelyeink, pályázataink is ebben a szellemiségben valósulnak meg.
A – Merj hibázni! – Mondj igent! – Ne félj az ismeretlentől! – Maradj a pillanatban! mind mind alapvetésünk, ugyanakkor a leggyakrabban azt mondjuk: Nincs Rossz Ötlet! Szeretnénk hát ezt a mottót minél szélesebb körben terjeszteni és ezzel is közös alkotásra hívni, bátorítani a környezetünket.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4811812078859644

"VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány

“Adj, ha kérek, gyere ha várok, legyen köztünk Híd, ne csak az árok” (Tankcsapda)
Legyen híd az ember és a Természet között, de legyen híd azon emberek között is, akiknek még fontos, hogy tegyenek valamit a madarakért, a védett növényekért, a természetközeli életért.
Fejér megyében tevékenykedő kis csapatunk madárvédelmi berendezéseket (odvak, ládák) helyez ki és tart karban, kiadványokat jelentet meg, helyi védett területeket őriz és kezel, előadásokat tart. Címermadarunk a füsti- és molnárfecske, aki már megépítette a maga Hídját az ember felé, mi pedig igyekszünk vigyázni erre a törékeny kapcsolatra. A kitűzőkkel azokat ajándékoznánk meg, akik ugyancsak tesznek a Természetért a mindennapok során.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4806740102700175