Sorkifalud_ÖnkéntesTűzoltóság

Egyesületünk története egészen 1889-ig nyúlik vissza, az eredeti alapítástól kezdve igyekszünk óvni működési területünket, amely a Sorok-patak medrében fekvő két kis települést, Sorkifaludot és Gyanógeregyét jelenti. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal megkötött III. kategóriájú együttműködési megállapodás értelmében ápoljuk a tűzoltó hagyományokat, segítjük a hivatásos kollégák munkáját, illetve aktív résztvevői vagyunk a tűzoltósportnak is.
Vas megyében – de talán az egész országban – egyedülálló módon legalább négy csapattal (női, leány, fiú és férfi) nevezünk a megyei szakmai versenyekre. A területi, megyei és a szomszédos Zala Tűzoltó Kupa versenyeiről rendre dobogós eredményekkel térünk haza. A 2019-es büki TFA Hungary versenyen mi adtuk a legjobban szereplő vasi önkéntest. Utánpótlásunk kiemelkedő, köszönhetően a helyi általános iskolával és óvodával ápolt jó kapcsolatnak is.
Egyesületünk az elmúlt 5 év alatt 4 tűzoltó tematikájú rendezvényt bonyolított le Sorkifaludon, melyek volumene egyre növekvő tendenciát mutat. Ezeken mindig különös figyelmet szentelünk a gyermekeknek, akiknek igyekszünk minél többet átadni az önkéntes szellemiségből és hagyományainkból.
A koronavírus elleni védekezésből rengeteg fertőtlenítő munkával és fertőtlenítőszerek biztosításával vettük/vesszük ki a részünket Sorkifaludon és Gyanógeregyében, de segédkeztünk Szombathelyen is idősotthonoknak szánt több tonna gyümölcsadomány pakolásában is.
Eredményeinket, fejlődésünket jól mutatja, hogy sikerült immáron 45 főre növelni a taglétszámunkat, akik között egyre több a fiatal.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4806677716039747