Honvéd Nyugdíjas Klub

Honvéd Nyugdíjas Klub

A Honvéd Nyugdíjas Klub Szabadszállás egyetlen, időskorúakkal is foglakozó bejegyzett egyesülete.
Működése a honvéd hagyományápolásra, a kulturális, a sport- és turisztikai tevékenységre, a szociális gondoskodásban való részvételre és az érdekvédelemre terjed ki.
Fő szervezője a Doni Áttörés Tragédiájának Emléknapja, a Magyar Hősök Emlékünnepe városi megemlékezéseknek, az évenkénti Helyőrségi Honvédtalálkozóknak. A Klub közreműködője a városi rendezvényeknek, ünnepi megemlékezéseknek.
A honvéd hagyományok ápolásaként az Egyesület kezeli az egykori helyőrség alakulatainak emléket állító Emlékparkot, a Parancsnokok Parkját, a Haditechnikai Parkot, a Szabadszállási Honvéd Emlékhelyet, a 2019-ben felavatott Bem-emléktáblát és az 1848-49-es dicső küzdelmekben részt vett szabadszállási honvédek tiszteletére állított emlékművet, valamint a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteményt.
Az Egyesület 2016-ban a magyar harckocsigyártás és a páncélos fegyvernem, 2017-ben a magyar katonai gép- és kerekes harcjármű-gyártás, 2018-ban a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából a Honvédség történetét és az I. világháború eseményeit, 2019-ben az 1848-49-es dicső hadjáratok és a megtorlás eseményeit, 2020-ban az „Összetartozás…” jegyében a Trianonhoz kapcsolódó eseményeket dolgozta fel kiállítások, előadások, konferenciák keretében, emléktáblát, emlékművet létesített, üzemlátogatásokkal és emléktúrákkal idézte fel a múlt emlékeit.
Az Egyesület sport és turisztikai tagozata fő szervezője a Strázsa Túráknak, tagjai rendszeres résztvevői a közeli és távolabbi teljesítménytúráknak. A Klub évente több alkalommal szervez kirándulásokat, fürdőlátogatásokat, egészségmegóvó és érdekvédelmi tájékoztatókat.
Az Egyesület jelentős összefogással, anyagi áldozatvállalással, önkéntes munkával létesített és fenntart 50 km hosszúságú túraútvonalat, amely része az évenkénti, országos részvételű Strázsa Honvéd Teljesítménytúrának (2021-ben lesz a VIII.) és az „évszakos” Strázsa Túráknak is.
Az Egyesület 1976. február 6-án alakult meg, tehát 2021-ben a fennállásának 45. évfordulóját ünnepli. Kellemes meglepetést okozna a 120 fős tagságnak, ha egy-egy évfordulós jelvénnyel emlékezhetnénk az évfordulóra.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4885801458127372

Köszönjük rendelésed!

Az ABCkitűző Kft. munkatársai hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!