Maszk Egyesulet

MASZK Egyesület

Az idei év egyik hívószava a maszk. Az életünk szerves részévé vált az arcunkat eltakaró szövetdarab, miközben közösségi életünk, kulturális programjaink száma szinte a nullára csökkent. 2020-ban leginkább otthon, a virtuális térben tudtunk kikapcsolódni, miközben ez az anyagdarab mindennek a jelképévé vált. Azonban számunkra a maszk ennél sokkal többet jelent:

A szegedi MASZK Egyesület 30 éve meghatározó független, civil művészeti műhely, kiterjedt hazai, határon túli és nemzetközi kapcsolatrendszerrel. Kulturális programjaink fontos célja a kísérletező, innovatív alkotóközösségek bemutatása és segítése, a kisebbségi, marginális helyzetben alkotók, valamint a pályakezdők támogatása. 1991 óta minden nyáron, így az idei nehezített pályán is megrendeztük a THEALTER fesztivált, Magyarország legrégebbi, európai minősítésű, nemzetközi színházi fesztiválját. 1992 óta befogadószínházként működtetjük a szegedi Régi Zsinagógát, programjaink fő helyszínét. 6 éve nyitottuk meg Megálló Közösségi Házunkat, ahol Szeged első közösségi kertjét működtetjük, és változatos programokkal biztosítunk lehetőséget minden korosztály számára a találkozásra, az ismeretszerzésre, a közösségépítésre. Aktív civil szervezetként 28 éve dolgozunk együtt önkéntesekkel és kapcsolódunk más civil szervezetekhez.

Az elmúlt időszakban megerősödött a hitünk abban, hogy kell a MASZK! Az utcán hordott szövet reményeink szerint már csak rövid ideig, az egyesületünk által nyújtott programok, az általunk képviselt szellemiség azonban hosszútávon. A közösségi eseményekre, a színházra, a koncertre – a találkozásokra, az egymásra való odafigyelésre, a feledhetetlen élményekre egyértelműen igény van, ezek nélkül nem tudunk kiegyensúlyozott, emberhez méltó életet élni.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4907199435987574

Köszönjük rendelésed!

Az ABCkitűző Kft. munkatársai hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!