SomogyMegyeiRepülők

Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesülete

A somogyi (taszári) légierős hagyományok ápolására 27 fő kezdeményezésére 1991. március 5-én Kaposváron, a Vaszary Kávézóban kezdik meg szervezni és pár napra rá, március 11-én jön létre az akkor még Somogy Megyei Repülő Egyesületnek nevezett szervezet.
Az egyesület megalakulásakor kis létszámmal, pénzügyi háttér nélkül vállalkozott arra, hogy rendszeres összejöveteleket és kirándulásokat szervezzen tagjai részére, akik a taszári alakulattól kerültek nyugállományba.
Egyesületünk továbbra is kiemelt feladatnak tekinti a katonai hagyományok ápolását és a hagyományőrzést. A hagyományőrzés a múlt emlékeiben él tovább. A katonai, a honvédségi hagyomány a mindennapi értékek közvetítője, a mindennapi utánpótlás, toborzás jelentős eszköze, a honvédelem ügyének mindennapi közvetítője. Ezért továbbra is kiemelten kezeljük a laktanyai emlékszobákban az önkéntes és díjazásmentes tárlatvezetést, repülőgépek karbantartását, a Baráti találkozó megtartását, – igény esetén – gyerekek részére szimulátoros repülés biztosítását, katonai rendezvényeken történő részvételt. Ugyancsak fontos és kiemelkedő munkát végeznek azon tagjaink, akik a hadisír gondozás terén járnak élen vagy végeznek csendes „láthatatlan” munkát mellyel örök tiszteletünket fejezzük ki elhunyt katonatársaink iránt.
Az alapszabályban meghatározott célok érdekében az Egyesület jó és eredményes munkát végez, emlékműveket, emléktáblákat és katonasírokat tart karban, újít fel. Kirándulásokat, szabadidős eseményeket szervez az egyesületi tagok számára, hogy vonzóbbá tegyék a közösséghez való tartozás fontosságát.
Kiemelt feladatként tekintenek a honvédelmi szociális gondoskodásba tartozók érdekvédelmének biztosítására, valamint fontos a honvédelem népszerűsítése, a karitatív tevékenység, valamint az ifjúság hazafias nevelése.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4868670369840481

Köszönjük rendelésed!

Az ABCkitűző Kft. munkatársai hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!