Sorkifalud Sportkör

A Sorkifalud-Gyanógeregye Sportkör célja, hogy biztosítsa a feltételeket a helyi amatőr sporthoz, valamint hogy mindezen feltételek mindinkább megfeleljenek a mai kor igényeinek. Éves szinten nagyságrendileg 20 – többségében helyi kötődésű – sportolónak biztosítjuk a versenyszerű sportolás lehetőségét a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban. Mivel önerőből utánpótláscsapatot nem tudunk fenntartani, kapcsolataink révén segítjük a fiatal labdarúgókat csapatot találni (így kerültek korábban hárman Tanakajdra, tavaly szintén hárman Vasszécsenybe, idén ketten Rumba magasabb osztályú sportklubok utánpótlás csapataiba).

Csapatunk az utóbbi években rendre a tabella első harmadában végez (ezek közül is kiemelkedik 3. helyezésünk 2018-ban), többször is elnyertük bajnokságunk fair play díját.

Névadó településünk, Sorkifalud társadalmi életéből is igyekszünk kivenni a részünk, több sportnapot is szerveztünk a kis faluban. Ezek közül a legjelentősebb Egyesületünk fennállásának 70. évfordulójának, valamint a bajnoki 3. helyezésünknek tiszteletére szervezett jubileumi sportnap volt (https://www.vaol.hu/kozelet/jubileumi-sportunnep-volt-sorkifaludon-2425810/).

Nagy barátságot ápolunk településünk másik nagy civil szervezetével, a Sorkifalud-Gyanógeregye Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületével, melyet mi sem mutat jobban, mint hogy az általuk szervezett 2019-es területi és 2020-as ifjúsági tűzoltó versenynek sportpályánkon adtunk otthont.

ITT TUDOD LÁJKODDAL SEGÍTENI A SZERVEZETET:
https://www.facebook.com/ABCkituzo/photos/a.4780702178637301/4811863478854504