Pályázat

Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft.-nél

Az ABCkitűző Kft. a „Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2016-01027 azonosítószámú pályázata során 6.071.404.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 2 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a cég egri telephelyén.
A felvett gyakornokok közül 2 fő irodai asszisztens munkakörben került foglalkoztatásra 2017.04.10. és 2018.01.09. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, akik vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett.

A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 2 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül.

Az alkalmazásra kerülő gyakornokok munkájának elősegítése érdekében beszerzésre került 1 db asztali számítógép, 1 db Asus UX303UB-R4020T Gold Hordozható számítógép, 2 db Dell 24″ U2412M IPS LED Monitor, 1 db Hálózati NAS meghajtó, 1 db Digitalizáló tábla és 1 db Nikon D5300 váz + 18-140VR Kit Black Digitális fényképezőgép, melyek hozzájárultak a gyakornoki munkafeltételek biztosításához.

A gyakornokok a beszerzendő eszközökkel el tudták végezni a rájuk bízott gyakorlati munkájukat és a korszerű technológiának köszönhetően kapcsolatot tudtak és tudnak tartani az ügyfelekkel.

A projekt megvalósítása során a gyakornoknak lehetősége lett ezen kívül megismerni a legújabb technológiákat, megismerkedhetnek a vállalati környezettel, elvárásokkal, így a projekt hozzájárul szakmai gyakorlati ismereteik, munkatapasztalataik, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatáságuk javulásához.
A projektet 2017.04.10-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2018.01.09-én került sor.