Pályázat

Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft-nél

Az ABCkitűző Kft. a „Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2019-03904 azonosítószámú pályázata során 22 205 500.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A támogatás intenzitása 100%.

A projekt keretében 5 fő 25 év alatti fiatal foglalkoztatására került sor a cég Eger, Kistályai út 155. alatti székhelyén.

A felvett gyakornokok közül 2 fő nyomdaipari technikus, 1 fő általános irodai adminisztrátor és 2 fő grafikus munkakörben kerültek foglalkoztatásra 2019.11.27. és 2021.03.12. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér- és járulékköltségére, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 2 fő szakember került kijelölésre, akik vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltöttek be a gyakornokok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az illetékes Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatott gyakornokok 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A projekt eredményeként 5 fő gyakornok, valamint 2 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül. A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

A projekt 2019.11.27-én kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2021.03.12-én került sor.


„Kapacitásbővítő beruházás ABCkitűző Kft-nél”

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00938
A kedvezményezett neve: ABCkitűző Kft.
A projekt címe: „Kapacitásbővítő beruházás ABCkitűző Kft-nél”
A projekt teljes költsége: 51 806 321,- Ft
A szerződött támogatás összege: 15 541 896,- Ft
A támogatás mértéke: 30 %
Az igényelt kölcsön: 31 083 792,- Ft
A kölcsön mértéke: 60 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.10.31.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt megvalósítása során beszerzésre került: 1 db UCHIDA AEROCUT One biegelő-, perforáló- és vágógép, 1 db WR DUO 3:1 és 2:1 Fém ikerspirálozó, 1 db Mimaki CFL-605RT síkágyas kivágógép, 1 db MatrixDuo 460 fóliázó gép 1 db Mimaki CJV150-107 integrált nyomtató-vágó 1 db ASTRA LM4 lézervágó berendezés 100W 1300*900mm.

Megvalósult a cég egri székhelyén működő épület átalakítása, bővítése, valamint energetikai korszerűsítése.

A beruházás hozzájárul a gyártási technológia minőségének növeléséhez. A korszerű, magas műszaki színvonalat képviselő eszközök üzembe helyezésével növekszik a Cég rendelkezésére álló technológiai eszközállomány minőségi összetétele. A technológiai berendezések hatékony működésének köszönhetően a termelés önköltsége csökken, így a vele előállított termékek hozzáadott-értéke növekszik.

Jelen projekt során az ABCkitűző Kft. kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre, melynek eredményeként képes lesz megrendelőik megnövekedett igényeit kielégíteni.
A beruházás nemcsak a munkahelyek megtartását, hanem további növekedését is lehetővé teszi. Emellett a beruházás hozzájárul a magasabb hozzáadott-értékű termékek előállításához.
A projekt stratégiai célok elérését is segízi, növeli a gazdálkodás eredményeit és hozzájárul a tevékenység hosszú távú fenntarthatóságához, ezáltal lehetőséget teremt a munkahelyek megtartásához is.


Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft-nél

Az ABCkitűző Kft. a „Gyakornokok alkalmazása az ABCkitűző Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2016-01027 azonosítószámú pályázata során 6.071.404.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 2 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a cég egri telephelyén.
A felvett gyakornokok közül 2 fő irodai asszisztens munkakörben került foglalkoztatásra 2017.04.10. és 2018.01.09. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, akik vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett.

A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 2 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül.

Az alkalmazásra kerülő gyakornokok munkájának elősegítése érdekében beszerzésre került 1 db asztali számítógép, 1 db Asus UX303UB-R4020T Gold Hordozható számítógép, 2 db Dell 24″ U2412M IPS LED Monitor, 1 db Hálózati NAS meghajtó, 1 db Digitalizáló tábla és 1 db Nikon D5300 váz + 18-140VR Kit Black Digitális fényképezőgép, melyek hozzájárultak a gyakornoki munkafeltételek biztosításához.

A gyakornokok a beszerzendő eszközökkel el tudták végezni a rájuk bízott gyakorlati munkájukat és a korszerű technológiának köszönhetően kapcsolatot tudtak és tudnak tartani az ügyfelekkel.

A projekt megvalósítása során a gyakornoknak lehetősége lett ezen kívül megismerni a legújabb technológiákat, megismerkedhetnek a vállalati környezettel, elvárásokkal, így a projekt hozzájárul szakmai gyakorlati ismereteik, munkatapasztalataik, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatáságuk javulásához.
A projektet 2017.04.10-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2018.01.09-én került sor.